Bestel het boek!

bestellenmaykecalis@gmail.com of herm.kisjes@chello.nl.

 

TRAINING >
Social besitas in het onderwijs
Omgaan met socialemediagebruik van jongeren in het onderwijs voor docenten en schoolleiders.

PRESENTATIE >
Ouderavond socialbesitas
Problematisch gebruik van sociale media in basis en voortgezet onderwijs voor ouders.

 

Sociale media brengen ons veel goeds, maar er zit ook een keerzijde aan. In het boek Socialbesitas komen de negatieve kanten ervan aan bod. Prestaties worden slechter als mensen zich bijvoorbeeld laten afleiden door sociale media. Jongeren kunnen digitale identiteitsschade oplopen door alles wat over hen op sociale media bewaard blijft. Pesten krijgt door sociale media een extra dimensie. Ook thuis in de vertrouwde omgeving gaat het door. Bijvoorbeeld via een haatpagina op Facebook. Het verspreiden van seksuele foto’s van jongeren onder de achttien jaar kan leiden tot vervolging wegens kinderporno. Ervaringsverhalen van jongeren en ouders worden in dit boek afgewisseld met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het gebruik van sociale media.

Veel ouders, opvoeders en docenten worstelen met het socialemediagebruik van hun kinderen. Zowel thuis als op school. Ze vragen zich af welke grenzen ze moeten stellen. In dit boek worden tal van adviezen gegeven om hier op een praktische, opbouwende en effectieve manier mee om te gaan. ‘Socialbesitas’ is kortom een aanrader voor iedere ouder, opvoeder, docent en jongerenbegeleider die inzicht wil krijgen in de gevaren van online vraatzucht voor een offline leven.
< HOME

 

Een 18-jarige jongen: “Facebook is zo verslavend. Zo nutteloos en toch blijf ik het voortdurend doen.’’

Mensen met SOCIALBESITAS lijden onder andere aan: Phantom Vibration Syndrome: je mobieltje voelen trillen, terwijl dat niet zo is.
Fear of missing out (Fomo): de angst iets te missen op sociale media.
Body Dismorphic Disorder: je steeds lelijker voelen omdat iedereen zich online zo mooi en gelukkig presenteert.
No Mobile Phobia (nomophobia): de angst je smartphone niet te kunnen raadplegen.